• Érésidő: közép korai
• Lomb: közepes fejlődési periódus
• Gumó: hosszúkás gumók, nagyon sekély szemek, közepes méret
• Hússzín: piros
• Héjszín: sötét piros
• Termés: magas gumódarabszám
• Főzési típus: enyhén lisztes, B típus
Felhasználás: héjszíne és hússzíne teszi különlegessé. Viszonylag magas, 20-22% szárazanyag tartalom. Csíranyugalom rövid. Főzés után szép piros hússzíne egyöntetűen megmarad, jó ízzel párosulva.
Y vírusra nagyon ellenálló, lombfitoftórára enyhén, gumófitoftórára fogékony, varasodásra nagyon ellenálló, fonálféregre (Ro1-4) nem rezisztens. Mechanikai sérülésre nem érzékeny.
Különlegessége miatt közvetlen piaci értékesítésre nagyon ajánlott.
KIPRÓBÁLÁSRA AJÁNLJUK.