Rosara


 

  • Érésidő: nagyon korairosara
  • Gumó: hosszúkás-ovális, sima héj
  • Hússzín: sárga
  • Héjszín: piros
  • Főzési típus: A/B

Felhasználás: vegyes hasznosítású étkezési burgonya. Kiváló hasábburgonya alapanyag. Szárazanyag tartalma eléri a 13%-ot.

Fonálféreg (Ro1), feketelábúság, gumórothadás, vasfoltosság, varasodás, Y és levélsodró vírus (magas fokon), gumófitóftóra, mechanikai sérülés  ellenálló. Közepesen ellenálló: lombfitoftóra. A termés és a minőség stabilizálására feltétlenül ajánlott az öntözés. Az érett gumókat nem szabad sokáig a talajban hagyni.

Bőtermő, piacos, viszonylag robusztus gumók, rendkivül ízletes, kiszerelésre különösen ajánlott primőr burgonyafajta.

Sokféle felhasználhatóságú, megbízható német nemesítésű étkezési burgonya.

 

Tovább az árlistára