- Érésidő: közép korai
- Gumó: ovális/hosszúkás-ovális, szabályos formájú, azonos nagy méretű, sekély szemek
- Hússzín: sárga
- Héjszín: sárga
- Főzési típus: B (mint Agria)
Felhasználás: Agriából nemesített értékes étkezési/feldolgozási fajta. Kiváló hasábburgonya alapanyag, magas szárazanyag tartalom (21-22%).
Fonálféreg (Ro1-4), fitoftóra (lomb, gumó) ellenálló, Y vírusra kevéssé, YNTN (gyűrűs nekrózis) rasszra nem érzékeny.
Sütési szín tárolás esetén is kiváló, csíranyugalom átlagos, üregesedésre nem hajlamos.
AGRIÁNÁL RÖVIDEBB ÉRÉSIDŐ * ERŐS FORMAI STABILITÁS * KIVÁLÓ ÉTKEZÉSI MINŐSÉG
Magyar Gasztronómiai Egyesület sütési és íz tesztjén I. helyezett.