Maestro


 

  • Érésidő: közép korai
  • Gumó: ovális/hosszúkás-ovális, szabályos formájú, azonos nagy méretű, sekély szemek
  • Hússzín: sárga
  • Héjszín: sárga
  • Főzési típus: B (mint Agria)

Felhasználás: Agriából nemesített értékes étkezési/feldolgozási fajta. Kiváló hasábburgonya alapanyag, magas szárazanyag tartalom (21-22%).

Fonálféreg (Ro1-4), fitoftóra (lomb, gumó) ellenálló, Y vírusra kevéssé, YNTN (gyűrűs nekrózis) rasszra nem érzékeny.
Sütési szín tárolás esetén is kiváló, csíranyugalom átlagos, üregesedésre nem hajlamos.

AGRIÁNÁL RÖVIDEBB ÉRÉSIDŐ * ERŐS FORMAI STABILITÁS * KIVÁLÓ ÉTKEZÉSI MINŐSÉG
Magyar Gasztronómiai Egyesület sütési és íz tesztjén I. helyezett.

maestro

Tovább az árlistára