Clairette


• Érési idő: közép koraiclairette
• Gumó: rövid ovális
• Héjszín: sárga, sima héjú, piacos
• Hússzín: sárga
• Méret: közepesen nagy
• Darabszám: közepesen magas
• Főzési típus: BC

A hazai kívánalmak szerint Clairette egy sütésre és otthoni hasábburgonya készítésre is kiválóan alkalmas burgonya fajta. Mosásra és csomagolásra kifejezetten ajánlott, sima héjú és egyöntetű méretű gumókat termel.

Ellenállóképesség: Y-vírussal szemben alacsony, PVYntn vírussal szemben nagyon jól ellenálló. Fonálféreggel szemben rezisztens (Ro1-4), varasodással szemben jól, alternáriával szemben nagyon jól, lomb és gumó fitoftórával szemben kevésbé ellenálló.

Felhasználhatóság: hasábburgonya feldolgozásra alkalmas, illetve háztartásban sült burgonyaként kiváló.

Maestro fajta helyett ajánljuk!

Tovább az árlistára