Amandine


  • amandineÉrésidő: nagyon korai
  • Gumó: elegáns hosszúkás, egyenletes méret, magas gumószám, csillogóan fényes héj, rendkívül sekély rügyek
  • Hússzín: világos sárga
  • Héjszín: világos sárga
  • Főzési típus: A, saláta típus

Rövid csíranyugalom, darabos gumóméret, magas gumó darabszám. Fonálféregre nem ellenálló, mechanikai sérülésre érzékeny. Y és levélsodró vírusra fogékony, lombfitoftórára, varasodásra, üregesedésre, YNTN (gyűrűs nekrózis) rasszra nem érzékeny.

Kiemelkedően jó ízű francia burgonya * Igényes termelőknek * Ínyenc fogyasztóknak

A bűvös szakács blogbejegyzése a fajtáról: http://buvosszakacs.blog.hu/2007/07/27/burgonyahelyzet

ÉTTERMI FELHASZNÁLÁSRA KÜLÖNÖSEN AJÁNLOTT

Tovább az árlistára